Lars Wallin


Lars Wallins verk har synts i många stora sammanhang och som designer har han fått internationella priser för sitt arbete. Här tar vi grepp om hans värv som smyckedesigner.

En av Sveriges mest välkända modeskapare

Lars Wallin är tveklöst en av Sveriges mest välkända modeskapare. Med en passion för modern och tidlös design och ett öga för det tilltalande och exklusiva har Wallin hittills under sin karriär designat mode och smycken för ett flertal olika sammanhang. Bland annat har du kunnat se hans kreationer i melodifestivalen där han gjort scenkläderna till artister både i Sverige och utomlands. I melodifestivalsammanhang gjorde sig Wallin först ett namn genom att formge den klänning som bars av Anne-Lie Rydé år 2004.

Hans klädskapande utmärks av unik formgivning som utförs i exklusiva material. Förutom scenartister finner man en mängd internationella celebriteter bland hans gångna och nuvarande kunder. Som smyckedesigner fick han en hel del uppmärksamhet för en kollektion som han valde att kalla för ”The Rocanne Collection”. Det var en kollektion mestadels utförd i silver med detaljer i blommor och exklusiva kedjor och länkar. Kollektionen blev en stor succé både i Sverige och utomlands. Nu är smyckedesign en självklar del av Wallins värv.

Smyckeskaparen Wallin

Lars Wallin har designat smycken i stor skala sedan år 2011. Det har lett till en karriär som smyckeskapare som rönt internationell uppmärksamhet och resulterat i ett antal prestigefyllda priser. Ambitionen var redan från början att skapa ett ledande premiummärke inom smyckedesign. Det visar sig såhär några år senare att ambitionen lyckades. En del i framgångssagan har varit att Wallin, till skillnad från andra kontemporära smyckesdesigners från Skandinavien, valt att frångå våra breddgraders signum. Där andra designers från samma världsdel ofta väljer att titta på typiskt skandinaviska linjer och stram, sparsmakad design har Wallin gått åt rakt motsatt håll. Smycken från Wallin är vågade och lyxiga, vissa kanske skulle uttrycka det som så att de är ”osvenska”. De är smycken att skryta med, att vårda och låta gå i arv – precis vad smycken från början var avsedda att vara.

Flera olika smyckeskollektioner

När detta skrivs, september 2019, har Wallin ett antal smyckeskollektioner att välja bland:

  • Roxanne kollektionen – De smycken som startade Wallins resa mot att bli en internationellt erkänd smyckedesigner. Alla designade i silver med blomdetaljer och fantasifullt utformade. Smycken som syns och märks.
  • Grip Hook kollektionen – Smycken som nästan känns ockult inspirerade med detaljer som månar och örnkranier. Inget för den som inte tycker om att synas.
  • Galaxy kollektionen – Örhängen prydda av ädelstenar för en känsla som är klassisk och framåtblickande på samma gång.
  • Shield kollektionen – Örhängen och halsband i silver prydda av en sköld med en snygg inskription som i någon mån påminner om ett ”W”.
  • Peace Wing kollektionen – Även denna kollektionen består av både örhängen och halsband, den här gången i fredens tecken i form av ett par vingar. Snyggt och uppkäftigt.
  • Limited Edition kollektionen – Här en kollektion som består av ett exklusivt halsband i sterling silver och handtillverkade delar. Silversmidet pryds av exklusiva pärlor från havet som handplockats för syftet att pryda det här halsbandet. Till halsbandet medföljer ett par matchande örhängen.

+ Inga kommentarer

Kommentera