Bäst kurser i dans och aktivitet för barn – ett lärande för livet


Fysisk aktivitet under barndomen har positiva effekter på ett barns hälsa, tillväxt och inlärningsförmåga. Det sträcker sig ut hela vägen till barnens vuxna liv. Fysisk aktivitet ger även en ökad självuppfattning och självkänsla, oavsett ålder.

Dansträning ger precis som all annan rörelseträning i grupp ger även barn och vuxna en social aspekt där de lär sig att lyssna, samarbeta och anpassa sig till gemensamma regler.

Genom att träna med dans och lek så kan man automatisera motoriken av att till exempel balansera, klättra, rulla, hoppa, fånga och kasta. En automatiserad motorik är sedan ett bra första steg till att barnen ska kunna koncentrera sig på annat – till exempel inlärning och kreativitet.

Det finns massor av aktiviteter som man kan aktivera barnen med. Dans är en av våra favoriter och vi listar våra bästa val av dansskolor här nedan.

Danskurser

Dans är en upptäcktsfärd in i rytmens värld. För barn är det en rolig och utvecklande rörelseform där alla kan vara med. I en danskurs för barn så kan barnen fokusera på det viktiga med träning: på att ha roligt. och hitta sin egna rörelseglädje. De lär sig koreografier och att få improvisera till musiken. De kommer att få börja utveckla rytm, kroppskännedom, koordination, styrka och smidighet.

Stockholms Barnidrottsförening

Stockholms Barnidrottsförening har danskurser för barn från 3 år. Där kan ni på ett kreativt och lekfullt sätt utforska barndansen och upptäcka dansglädjen. De håller vanligtvis till på Östermalm, Kungsholmen och Vasastan, men ibland även på Södermalm.

Danskurser 3-6 år

I de yngsta grupperna tränar ni motorik och koordination, balans och hållning samt rytmik och musikalitet. Grupperna delas in efter ålder och kurserna är lämpliga för barn 3-6 år. Lektionerna är 40 min långa och terminen sträcker sig över 11 tillfällen.

Danskurser för 6 år och äldre

Välj mellan olika dansstilar. Grupperna delas in efter ålder och kurserna är lämpliga för barn 6 år och äldre. Lektionerna är 60 min långa och terminen sträcker sig över 11 tillfällen. Kom och dansa med oss! Innan du börjar är du välkommen att prova gratis.

Marikas Dansstudio

Hos Marikas hittar du många olika danskurser för barn. Marikas håller till i vackra lokaler på Döbelnsgatan i Stockholm.

För de yngre barnen

På Marikas är danslektionerna för de yngre på barnens villkor. Marikas klasser inspireras av de medverkande barnens egna individualitet och arbetar med kreativitet och glädje.

Du väljer en startpunkt och klassen utvecklas sedan i takt med barnens egna individuella utveckling och mognad. Som startpunkt kan du bland annat välja Pyttedans, Sagobalett eller Barndans

För de äldre barnen

För de äldre barnen så erbjuder dansstudion lite mer avancerade och inriktade danskurser. Barnen kan välja mellan olika dansstilar såsom jazz, streetdance, jazz och balett.

Vi anser att dans är nyttigt för barn då de tidigt får en medvetenhet över kroppens rörelsemönster och lär sig att samarbeta tillsammans i grupp. De får också lära sig att uttrycka sig via musik och att improvisera och skapa själva. Egenskaperna från dansen bär de med sig hela vägen upp i vuxen ålder.

Funkykidz

Funkykidz är Sveriges största dansskola för barn. Funkykidz bygger på att det är barnens egna upplevelser som är det viktigaste och om grundläggande värderingar om rörelseglädje. Här ska alla skall ha en given plats i gruppen.

Hos Funkykidz hittar du danskurser för barn över hela landet. Kurserna är förkoreograferade, så att de kan hålla en genomgående hög kvalité över hela landet. Skolan lämpar sig bäst för barn mellan 2-8 år.

Dans för 2-3 år

Funkykidz 2-3 år är en kurs på 10 veckor. Fokus är på att ha roligt till härlig musik. Det blir 40 minuters dans och rörelse för de allra yngsta tillsammans med mamma eller pappa. Det blir mycket bus och inga som helst krav på prestation. Varje termin avslutas med en avslappnad avslutning i danssalen där barnen får visa vad de lärt sig.

Dans för 4-5 år

Funkykidz 4-5 år är också en kurs på 10 veckor. Denna är för alla barn som har hopp och spring i benen. Musiken är garanterat svängig och det blir aldrig tråkigt. Här är idén att alla kan dansa och alla får vara stjärnor. Terminen avslutas med en sprakande show.

Dans för 6-8 år

Funkykids 6-8 år är en kurs för lite äldre barn, även den på 10 veckor. Barnen får dansa till den senaste musiken och har roligt med coola och uttrycksfulla rörelser. Kursen hämtar inspiration från både showdance och streetdance. Fokus ligger fortfarande på att ha roligt utan några större krav på prestation. Terminen avslutas med en show i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

+ Inga kommentarer

Kommentera